Vett och etikett

Det här inlägget kommer handla lite om vett men främst om etikett. Närmare bestämt bolaget Nilörn som tillverkar etiketter och även förpackningar samt accessoarer till deras kunder inom mode och konfektion. Du känner kanske inte till namnet på bolaget sedan tidigare men du har med största sannolikhet klippt av en av deras etiketter efter att du har köpt ett nytt plagg till garderoben. Det kan verka som en tråkig verksamhet men det visar sig att den är väldigt lukrativ.

Nilörn grundades 1977 och huvudkontoret ligger i textilstaden Borås. Största ägare är investmentbolaget Traction som står för 55,5% av rösterna. Förra året levererades över 1,5 miljard etiketter till en omsättning på 729 miljoner kronor. Rörelseresultatet har ökat kontinuerligt de senaste åren från 50,8 miljoner kronor 2015 till 85,2 miljoner kronor 2018.

Trots uppgångar i omsättning och resultat har aktiekursen inte haft en lika rolig utveckling. Sommaren 2017 var aktiekursen som högst 114 kronor. Idag kan du köpa aktier i Nilörn för endast 64,5 kronor. Det betyder att du kan få ett riktigt kvalitetsbolag till ett billigt pris och jag tycker att det kan vara dags att slå till.

Nilörngruppen B
Aktiekurs = 64,5 kr
P/E-tal = 11,1
Rörelsemarginal = 10,9%
Avkastning på eget kapital = 35,8%
Direktavkastning = 6,2%

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

245 meter

Den sjunde apan