Trading med Tobbe

Som den aktienörd jag är så är jag givetvis med i Aktiespararna, Sveriges största förening för människor som är intresserade av aktier och investeringar. Jag tycker det är en riktigt bra förening som kontinuerligt anordnar utbildningar och företagsbesök. Igår kväll var jag på en föreläsning på Handelshögskolan i Göteborg med tradingspecialisten Tobbe Rosén.

Tobbe är en fantastiskt energisk person och det var ett rykande tempo när slide efter slide betades av. Temat var trading och teknisk analys vilket innebär att analysera kursrörelser för att förutspå hur aktier och index ska röra sig framöver. Det avhandlades många fräcka termer som Ichimoku-moln, Bullish engulfing, Valuezone med mera. Jag kommer inte gå in på dessa då mitt mål är att göra investeringar lättare, det här var snarare åt det andra hållet. Med det sagt vill jag inte kritisera dessa termer, vissa personer tjänar förmodligen stora pengar på dem men det kräver ett betydligt större engagemang än de flesta har tid med.

Något mer konkret som jag kan dela med mig av är att Tobbe bjöd på inte mindre än åtta aktietips som han anser har hög potential för uppgång framöver. Det är ingen rekommendation från min sida då Tobbe använder sig av en annan strategi än jag gör, men det ska bli intressant att följa utvecklingen i dessa bolag. Dessutom ingår tre av aktietipsen i min egen aktieportfölj.

Detta är Tobbes aktietips;
- Essity
- Stora Enso R
- Volvo B
- Elekta B
- Cloetta B
- SEB A
- SSAB A
- Ratos

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

245 meter

Den sjunde apan