Selins lärljunge till börsen

Erik Selin är för mig och många andra känd som mannen bakom fastighetsbolaget Balder. För vissa är han kanske mer känd som mannen som dejtar Isabella Löwengrip. Jag tänker dock fokusera på det förstnämnda, det finns förmodligen flera andra bloggar som skriver om det andra för den som är intresserad av det. Erik Selin har gjort en fantastisk resa med Balder. Enligt en artikel i Placera uppgår värdet av hans aktieportfölj till 28 miljarder kronor där Balder utgör 24 av dessa. 28 miljarder kronor! Det är ändå en rejäl slant kan jag tycka, personligen har jag en bit kvar dit. En av investeringarna är K-Fastigheter som snart ska börsintroduceras.

K-Fastigheter grundades år 2010 och inriktar sig på att förvärva, bygga och förvalta fastigheter i Öresundsregionen. Deras affärsidé är att ta fram kostnadseffektiva koncepthus som är enkla att underhålla. Bolagets VD Jacob Karlsson äger nästan hälften av aktierna och Erik Selin äger lika mycket, och så är det ungefär 1% över till resterande aktieägare. Den andelen kommer dock öka när bolaget börsintroduceras och får in fler aktieägare. Bolaget har lyckats få med sig flera tunga ankarinvesterare som bland annat Capital Group, Andra och Fjärde AP-fonden. Med dessa investerare i ryggen tror jag att det finns stor potential för aktien att få en fin uppgång tidigt under sin tid på börsen.

Det finns en strategi som vissa använder sig av som går ut på att teckna sig för aktier i en börsintroduktion med ambitionen att sälja aktierna på den första handelsdagen när aktierna går upp. Det är inte en riskfri strategi då det inte finns någon garanti för att aktierna kommer gå upp, det kan istället gå väldigt mycket ned om det vill sig illa. Med det sagt är det en strategi som kan belöna sig och det går att tjäna pengar på om du väljer dina tillfällen väl.

Fakta om börsintroduktionen av K-Fastigheter
Pris per aktie = 105 kr
Minsta investering = 100 st B-aktier
Sista anmälningsdag = 27 november
Första handelsdag = Omkring 29 november

För att vara med i K-Fastigheters börsintroduktion behöver du investera minst 10.500 kr (105 kr x 100 st).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

245 meter

Den sjunde apan