Onlinespel

Spelbolagen har haft det tufft på börsen under en lång period. En bidragande faktor som har drivit kurserna nedåt är investerarnas rädsla inför potentiella regleringar. Många av dessa bolag visar upp fin lönsamhet och har efter nedgången blivit attraktiva investeringar. Ett bolag som ser riktigt billigt ut för tillfället är Betsson.

När Stockholmsbörsen stängde i fredags handlades Betsson till aktiekursen 45,8 kr. I början av året var aktiekursen som högst 88,86 kr, alltså nästan det dubbla jämfört med den nuvarande kursen. Jag anser att den här nedgången är överdriven och att aktien just nu är undervärderad. Det är också anledningen till att vi äger Betsson i en av mina aktieklubbar.

Betsson B
Aktiekurs = 45,8 kr
P/E-tal = 7,1
Rörelsemarginal = 18,9%
Avkastning på eget kapital = 18,5%
Direktavkastning = 8,5%

Nyckeltalen som jag har plockat ut ser bra ut för Betsson. P/E-talet på 7,1 betyder att det är billigt och med bra rörelsemarginal och avkastning på eget kapital så är bolaget även lönsamt. Som jag skrev i början av inlägget är potentiella regleringar en risk med att investera i spelbolag. Som investerare gäller det att väga den risken mot fördelarna att få ett lönsamt bolag till en billig peng.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

245 meter

Den sjunde apan