Miljonär i hängmattan

Jag startade den här bloggen för att inspirera människor att börja investera sina pengar då det är lättare än många tror. En annan person som har målet att få fler människor att börja investera är Per H Börjesson, VD för Investment AB Spiltan. Per har tidigare gett ut böckerna Så här kan alla svenskar bli miljonärer, Så här blev Warren Buffet världens rikaste person och Så här blir du miljonär som pensionär. Det här inlägget handlar om hans senaste bok, Så här blir du miljonär i hängmattan.

I boken beskriver Per grundläggande hur du ska se till att låta dina pengar jobba för dig och på det sättet bli miljonär utan att göra mycket mer än att ligga i hängmattan. Det gäller för alla att se till att spara en del av sin inkomst varje månad och att investera pengarna långsiktigt. Ett av Pers favoritcitat är att ränta på ränta-effekten är världens åttonde underverk, ett citat som ursprungligen sägs komma från Albert Einstein. Det är den effekten som gör att i stort sett alla kan bli miljonärer genom att ha tålamod och låta pengarna växa över tid.

Pers viktigaste tips
- Spara minst 10% av lönen
- Investera i indexfonder med låga avgifter
- Tänk långsiktigt

Svårare än så behöver det inte vara enligt Pers filosofi. Personligen tror jag att det går att få högre avkastning genom att investera aktivt i aktier, men det kräver givetvis ett betydligt större engagemang än att ligga i hängmattan. Jag tror att de flesta kan få med sig något av att läsa boken och kan därför rekommendera den främst till nybörjare men också till mer erfarna investerare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

245 meter

Den sjunde apan