Följ förvaltarna

Swedbank Robur Ny Teknik är en fond som placerar huvudsakligen i aktier i svenska och nordiska mindre och medelstora bolag. Det har varit framgångsrikt och fonden har haft en fantastisk utveckling som senaste fem åren varit hela +257,39%! Förvaltarna bakom fonden har under den större delen av denna tid varit Carl Armfelt och Erik Sprinchorn som nu har lämnat Swedbank och startat fonden TIN Ny Teknik.

Den nya fonden startade den 4 februari 2019 och har till idag lyckats leverera +67,11% trots att vi har upplevt ett minst sagt turbulent börsår under första halvan av 2020 vilket är starkt imponerande. Inriktningen på deras nya fond är liknande som deras tidigare fond då TIN Ny Teknik ska investera i nordiska bolag vars produkter och/eller tjänster karaktäriseras av högt teknikinnehåll och bolag vars verksamhet kännetecknas av en hög grad av forskning och utveckling för egen eller annans räkning.

Förvaltningsavgiften för TIN Ny Teknik är 1,5% så det är knappast gratis att låta herrarna Armfelt och Sprinchorn förvalta dina pengar men här får du aktiv förvaltning i toppklass och om avkastningen fortsätter slå börsen på det sätt som den har gjort hittills skulle jag vilja påstå att det är en välförtjänt avgift. Historisk avkastning är givetvis ingen garanti för framtida avkastning men jag tror att Armfelt och Sprinchorn har potential att fortsätta leverera bra avkastning framöver.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem får aktier?

Den sjunde apan